Arctic Blue visoliecapsule, voedingssupplement met goed verhaal

Hoera! Wij mogen weer een mooi product testen.

Dit keer een voedingssupplement met een goed verhaal, Arctic Blue Omega3 visoliecapsules.

Zoals je wellicht weet is visolie (met name Omega 3) onder andere belangrijk voor het gezond houden van hart en bloedvaten en een goede werking van de hersenen. Visolie/omega3 zit in vette vis. Om voldoende van deze vetten binnen te krijgen moet je 2 keer per week vette vis eten. En dan bedoelen we geen lekkerbekkie of kibbeling (want deze zijn ‘vet’ door het frituren) maar juist vis die van zichzelf natuurlijke vetten bevat zoals zalm, makreel, ansjovis, sardientjes en paling. Nou lukt het niet altijd om 2x per week vis te eten, of misschien eet je wel helemaal geen vis. Dan kunnen visoliecapsules een goede aanvulling zijn (let wel, voedingssupplementen mogen gezonde voeding nooit vervangen).

Founder van Arctic Blue, Ludo van der Wiel, is het bedrijf begonnen omdat hij een alternatief wilde voor de niet gecertificeerde visolie. Zijn verhaal over de keuze tussen roofbouw plegen en duurzaam ondernemen:

“Heel trots zijn we om aan het begin te staan van de verduurzaming van de Omega-3 visoliën. Sommige collega’s zeggen “ecologisch te werken” of visolie van “duurzame visserijen” te betrekken… Helaas weten wij dat Arctic Blue als enige visolie het MSC-certificaat voor duurzame visserij heeft. We hopen dat meerdere ons gaan volgen. Wij willen geen foute of onduidelijke visolie gebruiken. Heel simpel omdat het moet én kan! Laten we daar eens wat moois van gaan maken …

De nieuwste generatie visolie heet Arctic Blue. Deze capsules met essentiële vetzuren zijn te gebruiken zonder oprispingen met vislucht én heeft (als eerste) het MSC-certificaat voor duurzame visserij in Nederland. Gebruikers die ooit afhaakten vanwege deze redenen, kunnen met een gerust hart weer het voedingssupplement gaan gebruiken.”

En hoe zit het precies met de duurzaamheid van Arctic Blue?

Arctic Blue is de enige visolie in Nederland met het MSC certificaat voor duurzame visserij. Daarnaast wordt de vis gebruikt nadat de visfilet eraf is gehaald. Ook dat is uniek. Ten derde is Arctic Blue klimaat neutraal; hun bedrijfsvoering heeft geen negatieve invloed op het klimaat. Arctic Blue heeft direct contact met de vissers, zo weten zij precies waar hun vis vandaan komt en hebben zij de Oceaan-prijs voor duurzame visserij. Actic Blue kiest voor natuurlijke visolie om dat dit veel beter is voor de oceanen omdat voor geconcentreerde visolie een enorme hoeveelheid vis nodig is, wat niet de goede manier is om met vis om te springen.

Klinkt goed!

Het gebruik:

De capsules zitten in een handzaam hersluitbaar zakje. De capsules zijn niet zo groot en gemakkelijk door te slikken. De capsules zelf zijn gemaakt van oa rundergelatine. Daar mag wat ons betreft een plantaardig alternatief voor gevonden worden. Er zit een licht vanilleluchtje aan de capsules. Daar moet je van houden, persoonlijk vind ik het geen probleem. Het grote voordeel vind ik dat je nadien geen vislucht opboert (sorry voor deze ietwat onsmakelijke mededeling). Zowel de olie als de capsule zijn 100% glutenvrij.

De ingredienten: Kabeljauwleverolie, capsuleomhulsel (rundgelatine, glycerol, water, vanille aroma) en als antioxidant tocoferol-rijk extract.

Het is met voedingssupplementen altijd lastig om op korte termijn te zeggen wat ze precies voor je doen. Ik ben zwanger en slik de supplementen nu zo’n 2 weken, 1 capsule, om de dag. Dit is qua aanbevolen dosering te weinig maar in verband met mijn zwangerschap heb ik hiervoor gekozen. Ik weet uit jarenlange ervaring dat visolie goed voor je is, ook omdat ik erfelijk belast ben met een cholesterol-afwijking die, sinds ik jaren geleden begonnen ben met het slikken van visolie-capsules, onder controle is! Wat mij betreft HET bewijs dat visolie/omega3 werkt en als ik met Arctic Blue kan kiezen voor een duurzaam alternatief dan is wat mij betreft de keuze snel gemaakt!

Voor meer informatie:

http://www.arctic-blue.com/#home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *