Stoer houten speelgoed van Minibär

Laat ik beginnen te zeggen dat wij in huize Zusténebol qua ‘eco’ echt niet Roomser dan de Paus zijn. Bij de geboorte van Siem hebben wij voor een vermogen aan herbruikbare (katoenen) luiers besteld. Om na enkele weken, met de kraamtranen in mijn ogen, boven 2 grote emmers met poepluiers, wollen overbroekjes en een buitentemperatuur van -5 zodat niets droogde, te constateren dat deze o-zo-goed bedoelde actie in de praktijk voor ons toch niet helemaal werkte. Zo ook met ons voornemen om vooral géén plastic speelgoed in huis te halen. Hallo kraamvisite en eerste Sinterklaas en Kerst waarbij de vrolijk gekleurde plastic speeltjes ons huis binnenkwamen. En natuurlijk pakte kindlief deze speeltjes het liefst. Afwisseling en bewuste keuzes waren vanaf toen ons motto.

Afgelopen week ontvingen wij van Minibär, de kinderwereld van www.waschbaer.nl een prachtig pakket eco-speelgoed.
Een stoere, zware houten trein voor Siem (3 jaar) en een schommelmuis voor Jet (1 jaar). Beiden werden vol enthousiasme ontvangen. De mooie (uit Europese houtsoorten en met lijnzaadolie gewerkte) trein bestaat uit 4 wagons met elk diverse bouwblokjes om de treinen steeds weer anders op te bouwen of los met de blokjes te spelen. Ondanks hun flinke gewicht rijden de wagons erg soepel. Het hout voelt erg ‘zacht’. Dat klinkt raar voor hout maar dit komt door de bewerking met de olie. Bouwen en spelen met de trein bevordert het ruimtelijk voorstellingsvermogen, de fijne motoriek, concentratie en creativiteit. Educatief, mooi en leuk om mee te spelen! Siem bouwt steeds opnieuw, soms op de treintjes, soms ook gewoon los met de houten stukjes. (Blokkentrein)

De vrolijke beukenhouten schommelmuis is voor de kleinsten. Lekker er tegenaan meppen en kijken hoe de muis steeds weer ‘opstaat’. Ermee spelen bevordert de oog/hand coördinatie en de motoriek. Door de felle kleurtjes (sabbel-, en kluifveilige verf op waterbasis) is het aantrekkelijk om steeds weer te pakken. (Schommelmuis)

Wat wij belangrijk vinden bij houten speelgoed, is dat het van verantwoord hout is gemaakt.Kijk op FSC Nederland voor meer over verantwoorde houtproductie.

Neem vooral eens een kijkje op www.waschbaer.nl voor nog meer moois en verantwoords!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *