In your face! Superzeep van Mádara Organic

Eén keer zoveel tijd ontdek je een product waarvan je denkt “dit moet de wereld weten!!”.
In dit geval is het een heerlijke zeep om je gezicht mee te wassen, van één van mijn all time favorite organic beautymerken “Mádara”.
In een tijdschrift zag ik een advertorial over gezichtszeep en alleen van het lezen werd ik al enthousiast. Gelijk maar even op ontdekkingstocht op www.madaracosmetics.nl

Ik ben een fervent “water-en-zeep” gebruikster voor het reinigen van mijn gezicht. Dat voelt voor mij het meest fris en schoon aan maar… aan de meeste soapbars houd ik vaak een beetje een trekkerig huidje over. Volgens de advertorial heb je daar bij dit zeepje geen last van. Zoals je (misschien) weet (en anders weet je het nu), is reinigen het belangrijkste onderdeel van je beauty-regime omdat de werkzame stoffen van alles wat je daarna op je gezicht smeert, het beste hun werk kunnen doen op een schoon huidje. Dat moet dus goed én liefst ook prettig gebeuren.

Ik heb voor de ‘Blackberry & White clay clarifying’-variant gekozen omdat deze het meeste bij mijn behoeften aansluit. (schoon schoon schoon!) De omschrijving op de site belooft een schoon en fris huidje, met dank aan diep reinigende witte klei en tanines van bramen welke zorgen voor het in balans brengen van talgklieren en het verminderen van de zichtbaarheid van poriën. Het vocht blijft behouden door botanische zeep en voedende tarwekiemolie. En dat willen we dus gewoon. Allemaal. Toch?

Na een aantal dagen kwam het langverwachte pakketje binnen… En echt, het wachten werd beloond, instant happiness toen ik het pakketje opende! Alleen al de verpakking, clean, strak, mooi glansje, in 1 woord prachtig! En dan het zeepje zelf. Het heeft een zachte lavendelkleur en ruikt echt hemels! Het was dat ik net mijn make-up had aangebracht en geen tijd meer had anders was ik ‘m gelijk gaan gebruiken.

Het zeepje is niet heel groot en ligt dus lekker in de hand. Het schuim is super zacht en foamy. Eenmaal op je gezicht, dat je wel eerst even nat moet maken, voelt het zacht en lekker schuimend. Kijk wel even uit bij je ogen want het prikt. Ik was mijn gezicht altijd twee keer en ook na 2 keer afspoelen voelt mijn huid lekker aan. Wel een heel klein beetje strakker (niet eens echt strakker, meer gladder zonder vettig laagje) als met een crème-reiniger maar zeker geen strak zeepgezicht. Na het afdrogen is dat ook niet meer voelbaar. Echt een fris, schoon en zacht gevoel. Het subtiele fris-zoetige geurtje blijft een beetje hangen, wat een feest. Ik ben fan!

Enige “nadeel” wat ik kan bedenken is het gekledder met een zeepje op je wasbak dus verwen jezelf gewoon met een gezellig zeepbakje

Over Mádara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *