NAÏF Babycare: Mooie en natuurlijke producten voor je kind

Er waren eens 2 papa´s die, net als ik,  moeder van Siem (1,5), alleen het allerbeste voor hun baby’s wilden. Tijdens hun zoektocht kwamen zij er achter dat hetgeen zij zochten nog niet bestond. Dit deed hen besluiten om zelf aan de slag te gaan om verzorgingsproducten op de markt te brengen met alleen de beste en puurste ingrediënten en voilà, NAÏF babycare was geboren! De naam NAÏF is gekozen omdat elk kind van natuurlijk naïef is, eerlijk, onbevangen en onschuldig.  Wij vinden het nu al een mooi verhaal!

Onze eigen zoektocht naar veilige, baby- en natuurvriendelijke verzorgingsproducten leverde een flinke tocht op door de schappen van de (natuur)drogist en webshops, op zoek naar die producten met zo min mogelijk rotzooi er in. En als je dan iets gevonden hebt waarvan je denkt, DIT IS HET (er is genoeg namelijk) dan valt het bij het gebruik soms tegen. Te vette badolie waardoor je na elke baddersessie je hele bad, inclusief speeltjes, kan ontvetten of juist producten die het huidje toch uitdrogen. Van alles is hier in huize Zusténebol al voorbij gekomen maar wij werden recent aangenaam verrast door de producten van NAÏF.

Het Idee

Zorgen voor je baby is een behoorlijke verantwoordelijkheid. Dat weten we… NAÏF maakt verzachtende en verzorgende producten die de gevoelige babyhuid beschermen. Door gebruik te maken van de beste ingrediënten die de natuur te bieden heeft, garanderen zij dat je de beste producten krijgt om je baby Schoon, Gezond en Vrolijk te houden.

En wat zit er dan allemaal in die producten die je baby zo schoon, gezond en vrolijk houden?

NAÏF gebruikt  katoenzaad olie, avocado olie, zoete amandelolie, macademia-olie,  bisabolol en tarwe proteïne (glutenvrij). Verder zijn alle producten pH-huidneutraal en gebruiken zij alleen hypoallergene en allergeenvrije parfums,  géén irriterende ingrediënten en de producten zijn door experts in Zwitserland en heeeel veel moeders (want die weten toch echt het beste wat goed is voor hun kroost) ontwikkeld en getest voor de gevoelige babyhuid.

Wat zit er allemaal niet in de producten van NAÏF: minerale oliën, SLS/SLES, allergene geurstoffen, chemische conserveermiddelen (zoals parabenen), PEG en synthethische emulgatoren, essentiele oliën en geen irriterende stoffen. En dat is heel fijn. Als je meer wilt weten over deze stoffen (en andere ´foute´ stoffen) dan kun je kijken op http://www.bewustgoed-winkel.nl/c-1157420/foute-stoffen-lijst/

Kijk, daar worden wij blij van!

Nou wilde het geval dat Siem z´n badspulletjes op waren. Wij gebruiken badolie, wasgel en na het badderen masseer ik Siem met olie tot een glad garnaaltje. Heerlijk! We hebben de Milky Bathoil, cleansing wash gel en verzachtende baby olie besteld. NAÏF is niet de goedkoopste maar daar krijg je wel hele mooie, natuurlijke en veilige producten voor (babyverzorging van het hoogste niveau, niets meer, niets minder! aldus NAÏF) en daar betaal ik met liefde iets meer voor.

Voor de Milky bathoil en de baby olie (beiden 100 ml) betaal je respectievelijk 14,95 en 15,95 en voor de wash gel (200 ml) betaal je 9,95. Vanaf 20 euro betaal je geen verzendkosten.

En van de mooie, cleane verpakkingen worden wij ook blij!

Het gebruik

Wat ik echt heel fijn vind bij babyproducten (buiten het feit dat het zo min mogelijk rotzooi moet bevatten natuurlijk) is een dop op de fles die je met 1 hand open kan maken. Hoe vaak heb je niet met een spartelend kereltje of dametje in de houtgreep zo´n beveiligde dop van een fles proberen te krijgen? (en dat, als je ´m er eenmaal af hebt, die dop vervolgens in het verste hoekje onder de commode rolt) Alle  producten die wij gebruikt hebben, hebben zo´n top dop!

En dan nu, in bad! De Milky bathoil maakt het badwater inderdaad een beetje ´milky´ van kleur, schuimt niet en houdt Siem z´n huidje zacht en soepel zonder er een vet olielaagje op te leggen. Je hebt niet veel nodig voor een lekker badje. Ook een plus, het maakt het badje en de speeltjes niet zo glibberig en olieachtig. De olie is gemaakt met als basis natuurlijke oliën, onder andere katoenzaad olie en bisabolol (kamille).Schermafbeelding 2015-03-31 om 14.12.58

Dan het wassen. De washgel is zachtgeel doorzichtig van kleur, en heeft een licht, natuurlijk babygeurtje. Je hebt er weinig van nodig en het is een lekkere grote tube. Met washgels denk ik dat ze het huidje altijd wel iets uitdrogen maar met deze heb ik het idee dat dat mee valt. Zeker omdat er geen zeep in zit. De reiniger die er in zit, laat het beschermlaagje van de huid (hydrolipidische film) in tact. Dit zorgt voor een zacht en glad huidje. Het prikt niet in de ogen (echt waar want: zelf getest toen ik mijn facewash was vergeten tijdens een logeerpartij) en is gemaakt van onder meer katoenzaad extract en glutenvrije tarwe proteïne.Schermafbeelding 2015-03-31 om 14.16.25

Daarna mijn favoriete moment van de dag, Siem lekker masseren met olie. Dat zachte lijfje insmeren en masseren, zien dat Siem ontspant, echt een kadootje! En de zachte olie draagt zeker  bij aan dat mooie moment. De olie smeert lekker uit, trekt snel in, laat geen vette laag achter en ruikt ook weer babyzacht. De olie is gemaakt met katoenzaad olie en bisabolol (kamille). Door het kleine doseergaatje is hij goed te doseren en dus zuinig in gebruik (en het voorkomt glibberige taferelen op de vloer, ook fijn!)

Schermafbeelding 2015-03-31 om 14.16.52

De conclusie van Zusténebol

Top! Wij kunnen geen minpunten ontdekken. (enne…. Als Doutzen ze gebruikt ;-))

Meer info: NAÏF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *