Over gezondheid, E-nummervrij eten en duurzaam leven

Mijn naam is Lotte Botter en ik ben voedingsdeskundige voor mens en dier.

Dagelijks geef ik advies over gezond eten en doe dit op mijn eigen no-nonsense wijze. Ik geef mensen de handvatten om de veranderingen in gang te zetten die ze zo graag willen.Ik heb een opleiding tot voedingsdeskundige, en leg momenteel de laatste hand aan mijn HBO medische basiskennis. Ook volg ik nog een opleiding tot energetisch therapeut.

Ik geef workshops, lezingen en trainingen over voeding. Over onderwerpen als: Histaminevrij, glutenvrij, suikervrij en koolhydraten-arm eten. In Deventer, maar ook op locatie in heel Nederland. Het spreken voor groepen en het overbrengen van kennis is iets waar ik mij de afgelopen jaren in bekwaamd heb. Dit doe ik met veel liefde en overtuiging. Wie mij ontmoet zal mijn liefde voor koken, eten en gezondheid voelen. Ik ben een mens met een missie!

Ook ben ik voedingsdeskundige voor honden en katten. Ik kan je helpen bij het uitzoeken van een passende voeding, zodat je het maximale uit je viervoeter haalt. Op efficiënte wijze kunnen voeding gerelateerde problemen opgelost worden.

Mijn verhaal:

Vanaf mijn 15e heb ik migraine gehad. Niet een beetje, drie keer in de week zware migraine en de rest van de week hoofdpijn. Van acupuncturist tot fysiotherapeut, huisartsen, de hoofdpijnpoli, ik heb ze allemaal gezien. Met weinig resultaat. Zoals zovelen ben ik in de loop van die 15 jaar een vaste gebruiker geworden van verscheidene pijnstillers en triptanen. Dit tot mijn grote verdriet.

Kon dit nou niet anders?  Een paar jaar geleden kreeg  ik van een natuurarts  het advies om mijn smaakversterkers te laten staan. Er ging een wereld voor me open. Minder hoofdpijn, en bijna geen migraine meer binnen een mum van tijd.  Dat was de reden om een stapje verder te gaan,  geen zoetstoffen, het effect dat dit op mijn algehele gezondheid had was ongelooflijk. Dit motiveerde me zo dat ik nu eigenlijk helemaal geen E-nummers meer eet. Inmiddels heb ik een opleiding tot voedingsdeskundige afgerond, en ben ik werkzaam als voedingsconsulent voor zowel mensen als honden en katten. Ook geef ik workshops e-nummervrij eten.

Voor mij betekent duurzaam leven, leven met respect voor alles op deze aarde. Het verminderen van de consumptie van dierlijke producten staat daar voor mij op nummer 1. Door mensen te laten zien dat je niet veel vlees en dierlijke producten hoeft te eten om een lekker en gevarieerd voedingspatroon te hebben. Ik ben zelf geen strikte vegetariër maar ik eet met respect voor alles wat leeft.

 

Hartelijke groet LotteSchermafbeelding 2015-03-31 om 17.40.32
LOTTE’S LOGICA
* Voedingsadvies
* Workshops
* Begeleiding bij leefstijlverandering

INFO@LOTTESLOGICA.NL
Lotte’s Logica

1 Comment

  • Suus schreef:

    Hey Lotte,
    Wat een mooi en interessant verhaal! Wij stoeien de laatste tijd met het idee om ook de suikers te laten staan maar zijn nog zoekende. E-nummers eten we sowieso al weinig, zoveel mogelijk vers maar goed, af en toe zondigen is ook best fijn 😉
    Ik hoop meer van je te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *