Over Ons

Zus·té·ne·bol

Nederlandse versimpeling van het Engelse ‘sustainable’ (duurzaam) Zusténebol. Geen alledaags woord. Je moet er even over nadenken. Maar daarna wordt het leuk en heel gewoon. Zo gaat het ook met een groene lifestyle. Voor velen geen dagelijkse bezigheid. Rennend door de dagen consumeren we vaak op de automatische piloot, maken vluchtige en onbewuste keuzes en kost het teveel moeite om uit te zoeken wat duurzaam is. Wij herkennen dit en weten dat je makkelijk meegesleept kan worden in een levenspatroon vol drukte en stress. Daarom gaan we je prikkelen om met ons op weg te gaan en laten we zien dat een groene lifestyle leuk, makkelijk en voor jou waardevol kan zijn.

Iedereen is welkom aan de leuke kant van een groene lifestyle. Hier vinden wij het belangrijk om wat minder te consumeren, spullen te hergebruiken én delen, (h)eerlijke producten te kopen die goed zijn voor milieu en omgeving en flink te recyclen. Samen veranderen we hoe we eten tot hoe we wassen, van hoe we hun huizen verwarmen tot hoe we ons verplaatsen. Gewoon omdat we weten dat het zoveel duurzamer kan, goed voelt en leuk is om te ontdekken hoe. We kiezen ervoor de aarde leefbaar te houden, nú en voor onze kinderen en kleinkinderen om straks in hun eigen behoeften te voorzien. Want we kunnen simpelweg niet nog een eeuw leven zoals we de dat de vorige deden.

Wij helpen je op weg door je bewuster te laten kijken en te laten zien hoe je andere keuzes kunt maken. Wij geven tips via onze website en social media kanalen, verbinden je via Start 2B Greener met  inspirerende voorbeelden en duurzame websites, producten en initiatieven. En op termijn zullen we dit allemaal op fysieke belevingsplekken in Nederland samenbrengen. Onze focus ligt vooral op initiatieven die  kleinschalig zijn, van onderop ontstaan, andere manieren van samenwerking en financiering hebben, lokale signatuur hebben of een bredere focus op duurzame samenleving.

Suzanne en Jeroen Klomp. Wij vonden elkaar en sindsdien bewandelen we een mooie weg langs (h)eerlijke eettentjes, mindfulle plekjes, groene producten, duurzame kleding , recyclebakken, groene festivals, streekmarktjes, weggeefwinkels, repaircafes, moestuinen en nog veel meer. Samen ontdekken we wat een groene lifestyle betekent en dat delen we graag. Omdat we de wereld voor onze kinderen Siem en Jet mooier willen achterlaten dan we hem nu kennen. Wetende dat ook wij nog op een te grote voet leven met consequenties voor de toekomst. We hebben er dus alle reden voor om duurzamere keuzes te maken. 

 Contact: Jeroen Klomp M 06-53131766 Email: info@zustenebol.com

   .facebook_1457515735110