Rooflife schreeuwt groen van de daken

Verander de wereld, begin bij jezelf. In het geval van Leone, Nina, Tessa en Jan ligt dat begin op het hoogste punt van een huis: het dak. Een groen dak, wel te verstaan. Door groen aan te brengen op de grijze daken, willen ze de leefbaarheid van de stadsomgeving verbeteren. Deze visie deelden ze op een willekeurige avond en toen was het een vanzelfsprekende stap om samen de uitdaging aan te gaan, Rooflife is toen komen te bestaan. Zusténebol interviewde Tessa Duste over duurzaam leven.

Wat betekent duurzaam leven voor jullie?

Voor ons is een duurzaam leven een leven dat in het teken staat van groen. Wij zien groen uit steden verdwijnen doordat er steeds meer mensen naar de steden toetrekken. Door deze massale verhuizing wordt groen steeds meer vervangen door grijs. Terwijl groen de mens (en onze aarde) blij en gezond maakt!

Hoe brengen jullie dit tot uiting?

Rooflife maakt steden weer leefbaar door vergeten stukjes binnen de stad groen te maken, namelijk het dak. Het dak is een oppervlakte dat, niet te vergeten, nog tot het huis behoord en dat ongekende mogelijkheden biedt. Wij hebben projecten gedaan waar daken een nieuwe betekenis hebben gekregen als terrasdak, tuindak, groendak, waterbufferenddak, speeldak en  ga zo maar door.

Waarom hebben jullie hiervoor gekozen? 

Iedereen heeft een visie voor hoe zijn leven of de wereld er in de toekomst uit moet komen te zien, en bij ons speelt groen hier een hele grote rol in. Deze visie is op een willekeurige avond gedeeld en toen was het een vanzelfsprekende stap dat wij hier aan bij wilden dragen, Rooflife is toen komen te bestaan.

Meer info: Rooflife

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *