Seepje doet de was bij …. Zusténebol

Naar aanleiding van een twitterbericht over de duurzame jonge Top100 waarin de oprichters van Seepje staan, werden wij benaderd door Jasper en Melvin om Seepje eens te proberen. Dit voorrecht pakte wij met beide handen aan en zodoende draaide afgelopen week onze wasmachine op de schillen van de Nepalese Sapindus Mukorossi boom. Hieronder volgen de bevindingen van @SuzaVanD van Zusténebol.

Seepje plantaardig wasmiddel, Dennen.

Wat zit er in een verpakking Seepje: 
Een zakje schillen van de Nepalese Sapindus Mukorossi boom, goed voor ca. 30 wasbeurten
2 katoenen waszakjes
Een flesje met etherische olie, dennengeur.
Informatiefolder met een handig teloverzichtje zodat je je schillen niet te snel weggooit en interessante weetjes over het product en het merk Seepje.

Waar staat Seepje voor:
100% plantaardig wasmiddel.
Een goed gereinigde en zachte was. (De schillen staan bij aanraking met water een natuurlijke vorm van zeep af, de zachtheid komt doordat deze zeep de kledingvezels verruimd)
Vriendelijk voor de huid (er is voor de extra gevoelige huid ook een neutrale variant, zonder geurolie) Volledig biologisch afbreekbaar
Kan gebruikt worden voor wit, zwart, kleur, zijde en wolwas.
Voor elke 500 verpakkingen die Seepje produceert, planten zij een boom via Trees for Life.

Bovenstaande belooft veel goeds want wij helpen graag mee om de natuur schoon te houden en zo min mogelijk te belasten dus gaat  Zusténebol met een flinke wasmand (want volle trommel en lage temperatuur) bonte was aan de slag. Er staat een duidelijke gebruiksaanwijzing op de (volledig afbreekbare) verpakking en de was gaat (met zakje schillen) in de trommel op 40 graden. De dennenolie gaat in het bakje voor de wasverzachter. Het zal mij benieuwen! Als de was klaar is komt een frisse dennenlucht me tegemoet. De was voelt zacht en ziet er schoon uit. Als de was droog is dan vind ik alleen de handdoeken niet echt zachter dan normaal. De rest van de was voelt wel echt zachter aan. Zusténebol gebruikt sowieso geen wasverzachter dus ik kan alleen de vergelijking zonder wasverzachter maken.

Bij een witte wol-, en fijnwas op 30 graden, hetzelfde resultaat. De dennengeur blijft prettig aanwezig als de was droog is, maar overheerst nooit. De was ruikt gewoon fris en schoon. De wollen kleding is ook weer aanzienlijk zachter dan normaal, en dit zonder wasverzachter.

Dan de grote uitdaging, met de laatste ronde dat de schillen gebruikt mogen worden (na 3x wassen gooi je ze weg) een vuile was met o.a. katoenen luiers met poepvlekken van onze Siem, dit keer op 50 graden i.v.m de luiers. Een regulier wasmiddel (Neutral) heeft het niet voor elkaar gekregen om de vlekken eruit te krijgen. Ook Seepje lukt dit niet. Wel is ook deze was verder schoon en fris, net als bij de eerste keer dat de schillen gebruikt werden.

Eindoordeel:
Zusténebol is positief verrast door de waskracht van dit mooie, eerlijke product. Het feit dat het product de natuur zo min mogelijk belast en vrijwel alles doet wat het belooft, is voor Zusténebol reden om dit product te blijven gebruiken. Als ik nog een kleine wens mag uitspreken, ik hou erg van bloemen dus misschien kan er een olie met bloemengeur aan het assortiment worden toegevoegd? 🙂

We wensen Seepje veel succes toe met haar activiteiten. Meer informatie:

www.seepje.nl

@Seepje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *